onsdag 23 november 2011

En råtta fet som satan

Låg överkörd på gatan.. Eller dvs den låg fet som satan död på trottoaren. Ingen som vet hur den dog, men det var precis utanför Hasses gamla port på Bragegatan. Nån som vill meddela honom något?


Nå, för att Sets ömma mormor inte ska behöva stiga opp i ottan och bege sig den långa vägen till Malmö bara för att Sets ömma moder är för dålig för att gå på Luciatåg kommer här en längre förklaring till varför vi inte ska gå dit:

- Det är tidigt som satan.

Eller just det, det hade jag redan skrivit.

- Lucia infaller på en tisdag i år och nu är det så att Kaja på förskolan har fått en lillasyster, vilket innebär att Set och Kaja delar på en förskoleplats där de båda går 15 timmar i veckan. Chefen har bestämt att de ska dela platsen på så vis att de går varannan dag. De kommer alltså aldrig mer att träffas. Iallafall, just 13/12 är en tisdag då Set INTE ska vara där. Han är förvisso varmt välkommen ändå, men då det handlar om en halvtimmes sångsamling mellan halv åtta och åtta tycker jag att det bara blir trist för honom att vi ska gå hem sen. Alla andra barn är kvar men Set får ingen frulle med fröknarna. Nä minsann. Man kan ju börja gråta för mindre.

Men nu till det fina i melodin: De firar Lucia på Kompassen också! KLOCKAN TIO! Lätt att vi går dit istället där vi också kan vara kvar och baka pepparkakor efteråt (för glöm att jag gör det hemma i år med TVÅ illbattingar, remember? Remember?). Win, Win and Win!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar