lördag 23 mars 2013

Om simning

Jag letade efter en anteckningsbok och hittade precis en halvfull från när jag läste på BIVIL. Bläddrade lite i den och mindes alla strategiska planeringar och uppsatsskrivandet. Ångestfyllt och roligt på samma gång. Vad jag mer hittade var min femminuterspresentation om simning. Alltså jag är så himla rolig. Måste lägga ut den här så ni får läsa, minns ej om jag gjorde det då när det begav sig. Skrevs nog på våren 2008 om jag inte minns fel:

Hej, jag tänkte prata en stund om simning. Jag älskar att simma och jag simmar ungefär en gång i veckan på Kockum Fritid i Västra hamnen i Malmö. Där finns en bassäng med 3 banor varav en är för lek&barn och de två andra för motionssimning.

Nu kanske ni tror att jag vill argumentera för att fler borde börja simma, men jag kan inte göra det. För det är någonting som händer med mig på vägen mellan omklädningsrummet och bassängen.

Jag ser mig själv som en öppensinnad person som alltid försöker se det goda i människor jag möter. Men i simhallen förbyts detta mot ondska och hat.

Som den bibliotekarie jag är har jag delat in mitt hat i olika kategorier. Två huvudkategorier finns: UNG och GAMMAL. I dessa finns två underkategorier: MAN och KVINNA.

Den gamla kvinnan - GUMMAN - är gammal och simmar per definition långsamt. Att gumman i nio fall av tio har varit hos frissan precis innan badet gör henne inte direkt snabbare, istället försöker hon simma tillräckligt långsamt för att undvika stänk i det nykrusade håret eftersom detta skulle ge henne grönt hår.

HAT

Den gamle mannen - GUBBEN - är förvisso gammal men agerar enligt den manliga parollen STÖRST GÅR FÖRST och simmar utan pardon. Problemet här är just att han är gammal - dvs stel i kroppen. Bassängbanorna är inte breda, så när en gubbe paddlar förbi gäller det att hålla sig ur vägen. Hålla sig ur vägen blir här att simma in i snöret med plastcirklar som ligger mellan banorna vilket inte är speciellt skönt.

HAT

Den unga mannen är vältränad och vig, simmar snabbt och elegant OCH använder simglasögon. Simglasögon ger en otrolig skärpa under vatten, speciellt i en bassäng. Det är inte så att jag är pryd men.. Ja, ni fattar. När en ung man är på väg att simma förbi gäller det att knipa.

HAT

Den unga kvinnan är ju som jag själv, eller? Nej, tydligen har alla i denna kategori utom jag simmat på elitnivå sedan barnsben eftersom de är så jävla bra på att simma. Eller varför simmar de annars om mig hela tiden?

HAT
HAT
HAT
HAT

Jag vill nog egentligen bara avsluta med att säga att JAG TYCKER OM ATT SIMMA. Men jag tycker inte att NI ska hålla på med det! 


3 kommentarer: