måndag 29 april 2013

Pollenchock och mjölktänder

EN MÅNAD SEN JAG SKREV?? Urk det är ju löjligt. Vad som också är löjligt (eller lyligt, som mina klasskamrater skrev på Bromölladialekt på mellanstadiet) är att jag har varit hos tandläkaren idag och lagat ett hål. I en MJÖLKTAND. Alla på jobbet flinade när jag kom tillbaka, bedövad som om vore jag en strokepatient, och kallade mig genast nåt i stil med "aaaaw LILLA Erika".

Så försökte jag dricka kaffe men det liksom rann ner genom ena mungipan.

Har jag sagt att jag har fått en ordentlig fast tjänst? Den är på 75%. Så sjukt nöjd. Nu är jag verkligen bibliotekarie på riktigt men jag känner mig urfånig när jag plötsligt ska ha mer att säga till om än assistenterna som jobbat där i tio år. Vissa grejer är kul, jag ska till exempel vara med och lägga program för barnavdelningen inför hösten. Detta ska jag och Magnus pula med imorgon och vi har valt att göra detta på ett fancy fik på Österlenska landsbygden. Det var inte för intet jag studerade i fem år. Det hade aldrig hänt om jag jobbat kvar på Yarden tex.

Trädgården börjar explodera av grönt. Himla fint och kul och härligt och sådär MEN: det att jag efter 31 år insett att jag eventuellt är pollenallergiker?!? Bea kunde genast pussla ihop mina misstankar med min barndoms ovilja till att vara ute öht. Hatade att äta ute. Hatade att gå promenader. Hatade himla skoluppgifter där man skulle leta blad och skit. Hatade solen i ögonen.

Nu inser jag att det hela berodde på att jag var täppt i näsan och hade svårt att andas. Allt kändes tungt, kliande, jobbigt, hostigt och snorigt. 31 år, folk.

Igår köpte jag min första allergimedicin i livet. Små små piller. Har tagit ett än så länge. Ska man ta varje dag för att det ska hjälpa? Nån som vet? Jag tyckte varken det gjorde till eller från nämligen.

Nå. Jag har just deklarerat samt konstaterat att vi amorterat 62000 sen vi flyttade in. Rätt bra skulle jag säga. Hejdå.