onsdag 31 oktober 2012

sn-ark


Det är märkligt ändå, hur jag lyckas få såna minimala barn. Idag var Bella på 1.5-årskontroll och kurvorna var i princip helt plana. Hon dippar både i längd och vikt. Främst vikt. Idag vägde ongen 9,1 kg och vi måste komma tillbaka om en månad för att väga igen. Bättrar det inte sig tills dess kommer vi eventuellt få träffa en barnläkare som ska utreda huruvida hon är allergisk mot något. HAHA. Har väl aldrig stött på ett friskare och mer matglatt barn än Bella.

Min gissning är att hon är sin mors dotter längdmässigt (158 cm) och sin fars dotter viktmässigt (hej benrangel) och summa summarum är helt normal för att vara en Anna Bella Inger. Jag var mer orolig för Set i samma ålder (han vägde 9,9) pga åt bara välling om nätterna och inget om dagarna. Det redde sig till slut, så man får väl anta att det reder sig för Bella med. 

Å ANDRA SIDAN kanske man ska undersöka vattnet på vår gata, för av någon anledning är nästan alla barn här väldigt små. Alltså, läkarutrednings-små. Så om inte annat kommer hon känna sig normal på gatan där hon bor så att säga.

Imorgon åker Erik och barnen till Småland och jag har fyra dagar i ensamhet. Jag kommer eventuellt spendera dessa dagar sovandes. Sweetness!

torsdag 25 oktober 2012

Förresten

Ni kanske fattar att jag just kommit ihåg lösenordet till youtubekontot? /spammaren_82

Elefanten



Varje morgon ber Bella mig sjunga "En elefant balanserade", ca 48 gånger efter varandra. Smått tröttsamt. Såhär ser det ut om man provar med någon annan. Obs samma sak vid läggedags, utom att hon då slår en i ansiktet om man sjunger nåt annat än elefantjävulen. Det är en bestämt ung dam den där Bella.

Pelle Plutt

Alltså jag är så jävla rolig ibland

söndag 14 oktober 2012

Lantis-skryt del 73




Igår var en såndär magisk hösteftermiddag. Jag och barnen gick ut och plockade äpplen och planterade vitlöksklyftor och fröjdade oss i blomsterhavet. Set klippte ensilage med sin lilla sax, ur gräsmattan. Helt vanligt för barn som sett alla avsnitt av Bondgården sådär femtio gånger. Jag skördade lite morötter. Det där att grepa loss i sitt lilla trädgårdsland, lukta på jorden och frysa lite för att solen inte värmer mer och sen gå in och tända en brasa och hålla kväll. Älskobert. Imorgon ska jag visa vad vi gjort hela dagen idag. Nu ska jag dricka julmust och sticka vantar.

tisdag 9 oktober 2012

Dummerjöns

I söndags var det stora veddagen. Klockan tio anlände 10 kubik ved till vår infart. Bea och Kari med barn hjälpte oss hela dagen med att bära och lasta och passa barn och baka paj och allt sånt som man behöver göra en veddag. Mycket höstigt, mycket lantligt och OTROLIGT härligt. Älskar att bo på landet. 

Idag hade jag inget jobb och dessutom var ungarna febriga så vi var hemma och plockade äpplen i trädgården. Plockade även en bukett av broccoli och sallad som gått i blom. Man tager vad man haver osv. #rubriken

Vi (jag) möblerade även om i barnrummet och fixade belysning inför mörkersäsongen. Ljusslinga i fönstret och gula lampan på golvet. Nu ska jag bara måla om väggarna också, från mörkgrå till ..ja, gul - om Set får välja. Får tänka lite på det där. Kanske frågar honom en annan dag när han eventuellt har ändrat sig och tänker tex puderrosa eller blågrå.

torsdag 4 oktober 2012

Klippe


Japp jag tog medvetet en bländande bild för att resultatet på klippet skulle se snyggare ut. Men jag är nöjd! Mycket skönt att få bort allt nackhår som bara legat där som en gjutesäcksperuk. Efter klippet bakade jag kanelisar med hjälp av Bea. Goda som satan. Egentligen hade jag tänkt lägga upp en bild på mig och Bea från insta, men bilden verkar inte vilja bli skickad till min mail så den får ni kolla på på webstagram. Vi är ganska lika.

Imorgon åker vi till Malmö en sväng. Hade gärna ölat och biat och allt möjligt men får nöja mig med en timme eller två på Mobilia. Tjoho. Man får vara glad för det lilla.

På tal om gårdagens lista borde jag göra en med saker jag är bra på. Kan iallafall konstatera att jag är jävligt bra på att se tiden an. Tänka att det löser sig. Vänta ut saker tills de löser sig av sig själva. Det gäller allt från att komma in på utbildningar trots att jag sökt för sent till att få akassa utan intyg och föda barn tre veckor efter utsatt datum. Alltså, det ordnar sig. Allt löser sig till slut. Peaaaaace.

onsdag 3 oktober 2012

Saker jag är kass på


Imorgon ska jag klippa väck denna "hej jag går på gymnasiet och året är -94"-frisyr. Frågan är hur jag ska klippa mig. Lär bli något i stil med "hej jag går på gymnasiet och året är -98" för hur jag än jobbar med mitt hår slutar det alltid med att jag ser ut som en gymnasieelev från 90-talet. Ni vet, lite osminkade, hull-iga sluskar som hade behövt plocka ögonbrynen och färga håret åtminstone EN gång om året.

Hej självbild.

Men det tillkommer liksom så jäkla mycket om man ska hålla på och anstränga sig. Då ska man ha himla produkter och krämer och puder och skit hit och dit. Jag varken kan eller orkar lära mig. Det får väl bli nästa led i min kvinnlighetsutbildning som påbörjades i 20-årsåldern med kjol och smink, via klänning och långt hår, fram till.. eh. Ja, det har kanske inte blivit så mycket mer. Kvar på listan är: klaggaskor, målade naglar, läppstift, smycken och krämer. Huuu, kräämer. Det får bli när jag fyller 40 eller nåt.

Dagens lista enl rubriken:

1) Mat. Förvara mat samt äta den innan den blir dålig (världsmästare på att inte klara det), handla mat innan den förra tar slut (vanligaste frasen vid frukost: Mamma jag vill ha skinka på min macka? Nä det går inte, både skinkan och mackorna är slut), komma på maträtter (<3 mackor), odla mat (hej sallad och broccoli som gått i blom), avgöra mängd mat (hej spagetti till ett helt kompani). Alltså, hade kriget kommit inatt hade jag varit första kvinna att stryka med pga svält.

2) Planering. Lämna in lönelapp i tid (det bara händer inte), komma i tid till förskolan (HAHA), komma i tid till jobbet (räknas en minut innan passet börjar?), betala räkningar i tid (det blir inte inkasso på två sena dagar), ja vi kan hålla på i evigheter här men vad leder det till utom att ni tänker FOR HILVEDE ERIKA SKÄRPNING!

3) Slutförande. Projekt "måla lilla toan" (målat två gånger, har en strykning kvar men satte ändå upp spegel, tavla och blomma för att se hur det skulle bli. Ja mer blir det inte tydligen), Sticka och virka (har ca femton påbörjade alster som eventuellt aldrig kommer bli mer än fingertuttar allihop), Bilder till förskolan (alla andra barn har foton på sig och sin familj som trygghetsbilder att titta på, mina barn får titta på varandra). Osv osv osv i all oändlighet.

Jag skyller självklart allt ovanstående på curlande föräldrar, storasystrar, lillebror, kompisar samt pojkvän. Snart även barn. Tjolahopp!

måndag 1 oktober 2012

Ruth Brown


Jag börjar så sakteliga inse att jag har en ganska töntig boksmak. Tycker det är tråkigt att läsa sånt som kallas vuxenlitteratur och håller mig gärna till ungdomsavdelningen (obs tycker inte det är töntigt!). Poesi och lyrik går bort på samma vis som teater, dvs jag sitter med skämskudde och tycker allt låter så krystat och tillgjort. Böcker av män som Guillou och Knausgård går bort pga genusglasögonen. Fnissar däremot högt åt Martina Haag. Och, min nya favvis: Karin Brunk Holmqvist. 

Alltså, berättelserna om dessa tanter/gubbar/lantisar går bannemig RAKT in i mitt lilla hjärta. Sällan eller aldrig får karaktärer av detta slag synas och speciellt inte i litteraturen. Jag nämnde hennes böcker för en låntagare i ungefär samma ålder som mig och hon höll med. Vi enades om att vi liksom såg fram emot att en dag bli sådana tanter som oroar sig över att åka buss och hålla reda på biljetter samtidigt som kararna där hemma ska sköta om blommorna på bästa vis. Så enkelt och så vackert.

Idag har jag jobbat i Smedstorp och där var det försäljning av utgallrade barnböcker. Märkte tydligt att det jag tycker är döfina bilder och böcker är ganska ute för tillfället, för jag ville ha var och varannan bok. Till exempel massor av böcker av Ruth Brown. Hon gör böcker ofta om katter eller hundar, med fina verklighetstrogna bilder. Jag köpte tolv böcker för totalt 40 kr. Ganska bra pris va? Älskar katter, älskar fina bilder. Win win. /Erika åtta år.