fredag 31 augusti 2012

Neil Young och fixifixi

Idag blev jag och barnen medbjudna på barnledighetshäng hos en familj i Vallby som jag aldrig träffat innan. Dagen började med att Bella bajsade på vägen dit så det första jag fick göra var att låna deras toa och pestsmitta den med bajslukt. Well hellooo. Det var fyra familjer totalt och vi gjorde våfflor och målade och lekte. Gänget har en plan om att träffas varje fredag och ha lite som öppen förskola. Får se hur det artar sig, jag ska jobba varannan fredag i Tomelilla men hoppas kunna vara med ibland iallafall.

Ikväll har jag fortsatt min lillatoarenovering. Andra strykningen av tre idag, det blir nog bra när det är klart. Stod där inne och drack en pilner och lyssnade på Neil Young och fick ett sånt längt till Malmö och gå ut-ande och träffa vänner. Eller var det bara euforin över att hösten är här. Älskade höst.

Nästa projekt är att slipa bort färgen från köksgolvet, i väntan på att vi har råd med nytt golv. Jag provade lite och det är helt lätt. Förra ägarinnan har använt nån plastfärg som bara rullar bort när man sandpapprar lite lätt. Får se om vi hinner göra det imorgon. Meningen var att vi skulle göra det nu ikväll men Erik gick upp och lade ungarna vid åtta och kom aldrig ner igen. Alltså han dog inte, han bara somnade. Tråkigt ändå.

Bildtajm!

Före

Efter

Före

torsdag 30 augusti 2012

Hallå igen

Hur är stan en sånhär kväll i augusti när sommarn regnat bort?

Tror jag använt den raden innan. Den passar alltid så fint just såhär års när bloggen haft sommarlov.

Allt på bloggsidan har bytt utseende så jag vet inte alls hur detta kommer se ut men skit i det nu. Sommaren har varit regnig, solig, jobb-ig (dvs, har jobbat och jobbat och jobbat och varit "ledig" EN vecka)(det var helt ok, jag ÄLSKAR att jobba på bibliotek).

Nu börjar mitt allra bästa. Hösten. Man skulle kunna tro att jag blev bibliotekarie ENKOM för mysigheten på bibliotek på hösten, och se: så är det. Det är mysigt när man kommer dit och hela vägen tills man kommer hem igen.

I måndags började Bella på förskolan. Jag var med mån och tis och sen har hon och Set varit där själva ons och tors. Det går jättebra. Hon är så liten och nätt att alla i personalen undrat hur gammal hon egentligen är. Hon kallas för den lilla älvan och lilla trollet (pga håret, ser ut som ett pentroll) och de som lyfter henne bara "HJÄLP vad lätt hon ÄR!". Bara det nu inte sätter sig i hennes sinne så hon känner att hon jämt ska vara den lilla gulliga. Fast jag tycker också det, att hon ser totalt mini ut jämte de andra barnen. Nå, hon kommer nog ikapp endera dagen.

Inga konstigheter där iallafall. Och Erik har börjat jobba. Han stiger upp vid fem varje morgon och kör bil till Malmö. Än så länge funkar det bra, får se hur det blir när det är mörkt till tio..

Ikväll målar jag lilla toan. Ska fortsätta imorgon så det finns inga färdigbilder ännu.

Nä vet ni vad. Bildkavalkad på sommaren kanske?