tisdag 31 januari 2012

Fingerfnas

Ibland när jag sitter och pillar på mina nagelband (nagelbitare sedan 10-årsåldern, har ej klippt naglarna på säkert 15 år) tänker jag på alla de där Stockholmsbloggerskorna som går till nagelfixare jämt och ständigt. Och så tänker jag dels: ORKA!, om dem alltså. Och så tänker jag även: hm.. Anses jag lite äcklig för gemene man? Till sist tänker jag: ORKA!, om mig själv för att jag ens tänker på det öht. Jahapp. Det var det.

Idag började Setson på förskolan och det roligaste och mest talade för vart vi har flyttat var när de rosaklädda femåriga tjejerna satt och byggde en stad av klossar och avslutade det hela med att bygga en REJÄL gödselstack av kaplastavar. Hade nog inte hänt i Malmö.

Set gillade bäst en traktor med släp. Det var inga konstigheter där inte, han följde med fröken och sov utan mig och när klockan var två ville han ICKE gå hem. Inte jag heller för jag satt med de stora och klippte snöflingor. Sjukt kul pyssel, varför har jag inte gjort det på säkert 20 år?? Bäst var att alla tyckte mina var sådär ååååh-fina. *På tal om sånt man sällan upplevt när ens storasyster var den som målade finast jämt*

Bäst idag? Sängen är på plats! Nu: sova.


måndag 30 januari 2012

Tre från dagen

1: Dagens bästa inköp, inneskor till mig. Golven i vårt hus är kalla.

2: Vacker brandkorvsstation, som man ser från toan på ovanvåningen. Bidrar mycket till känslan av att vi bor i en julkalender.

3: Kvällens efterrätt. Frusna bär blandat med vispad grädde och riven mandelmassa. Sweet lord så jevvla gott.

söndag 29 januari 2012

kök och vardagsrum


Första natten innan vi flyttat in sov vi på luftmadrass i vardagsrummet. På morgonen frös vi och Set håvade.


Nu ser det ut ungefär såhär. Lådor här och var samt en grinig Bella som letar efter en famn att sitta i. Ska ta en ny bild imorgon, det ändrar sig varje dag. Rummet alltså, inte Bella.



Kari, Henny, Alve, Bea och John kom hit på semelkalas en dag. Köket var trångt men semlorna naggande goda.


Nu är det bättre med plats för jag har fått in grejerna i lådorna och skafferierna. Vi älskar den orangea lampan i fönstret mest.

Och så var jag och Bea på bio i Borrby. Men det är en helt annan historia. Nu ska jag sticka en mössa till Set.

torsdag 26 januari 2012

Fågelmat

Idag hängde jag och Set upp fågelmaten vi fick i julklapp av Bea&Hasse samt Falsterborna. Jag är fortfarande alldeles lyrisk över att ha en trädgård att hänga fågelmat i. Och äppelträdet! Tänk att det liksom är vårt?! Första fågeln till bordet var Blåmes. Andra var den där vanliga som jag alltid glömmer. Talgoxe? Sen kom det inga fler. Bättre tur imorgon. Hejhej.

måndag 23 januari 2012

Jöbb jöbb jöbb

Det där att flytta, det kräver en del energi minst sagt. Det står kartonger och möbler överallt och har vi tur somnar Bella vid åtta så att vi kan jobba tre timmar med uppackning. Är hon vaken måste någon bära på henne konstant. Annars är det underbart bara det att sitta i ett kök och äta frukost vid ett fönster där man tittar ut på sin egna trädgård. Lika fantastiskt varje dag. Nu är vi på väg till Malmö för att avsluta allt, hämta det återstående samt lämna nycklar till lägenheten. Imorgon kväll ska vi slappna av, i vårt egna lilla hem där vi hör hemma.

onsdag 18 januari 2012

Internetlös

Ja alltså Internetet har flyttats över till östkusten och här sitter vi i väst och har surftorka. Därav inget bloggeri. Erik fick känna på pappaledigheten idag när jag var på stan samt ute och ölade vilket resulterade i frustration och flyttstress de luxe. Jag tycker vi har packat på bra och är ute i god tid med allt men Erik var säker på att vi icke skulle hinna allt. Det blev bättre när Bella somnade för natten.

Nu har jag Malmösorg efter att ha tagit sista ölen med vännerna. OBS ja jag vet Malmö finns kvar osv. Men ändå. Sista innan flytten. Imorgon: BVC för Set. Då ska han kunna sparka boll. Lite jobbigt för han har nästan aldrig fått öva på det i sitt liv pga vill inte ha nån fotbollskille i min familj. Nä skämt o sido, har mest lite missat den typen av leksak. Men det går nog bra. Spännande att se om han väger över tio kilo nu vid 2,5årskontrollen!

måndag 16 januari 2012

I huset!

Vi är här nu! Vi bor som i ett dockskåp för det enda bordet vi har just nu är ett barnbord med inga stolar till. Massor av mysbelys och ljusslingor och madrasser i vardagsrummet och vi stormtrivs! Känner även att efter lördag kommer jag sova i ca femhundra år. Är trött långt in i själen. Imorgon är det Malmö och packande igen. Hej och hå.

torsdag 12 januari 2012

Flyttstatus


Organiserat kaos är ett sätt att beskriva hemmet. Möre ÄLSKAR flyttlådorna och hade han fått bestämma hade vi nog haft ett berg av sådana jämt. Jag har börjat packa ner köket men det tar en förbannat lång tid när Bella helst bara vill sitta på höften hela dagarna. Min höft alltså. Eller alltså, min ickebefintliga höft = svårt att hålla henne på plats. Hon glider hela tiden ner längs mitt ben = sjukt jobbigt.

Iallafall så var hissen trasig idag och efter att ha vaknat med kallsvett och flyttångest i några dagar känner jag mig nu helt nöjd med vårt beslut att flytta från detta skruttiga hus. Dock målar de trappen och hissen just nu (såklart) så allt är helt fresche. Inga spottloskor och inga snusränder liksom, känns som att vi bor i typ Slottstaden?!

Bäst av allt: bra besked om jobb, ska gå bredvid med start på min 30-årsdag eller så. Ok vet fortfarande inte om det blir 3 h på en månad eller 30, men det löser sig. Dessutom slog jag just the unbeatable Karin i Wordfeud och sådant måste uppmärksammas. Jag har vunnit totalt 2 gånger av kanske 30. OCH så har Biggest looser Sverige börjat igen på fyran! ÄLSKAR detta program! Inte så mycket för personerna utan för att jag blir träningspepp to da max. Hej jogga i leråker från och med nästa lördag!

Ja det var det. Hejdå.

onsdag 11 januari 2012

Lögnare!

Detta är minst femte gången hon hittar den enda pennan utan lock i vårt hem och liksom bara mölar in den i munnen. Och alla gånger kommer man på henne liksom liiite för sent när hennes mun redan är svart som natten.

Vill även tillägga att jag inte har världens skruttigaste tänder. De ser bara ut så pga dålig kameralins!

tisdag 10 januari 2012

Snippa!

Hej Bullen, min katt har fått en snippa på magen. Jag vet inte hur jag ska hantera detta så jag fnissar mest och pekar finger. Igår när vi skulle lägga oss sa Erik till mig med allvar i rösten: Erika, var nu snäll mot Billy imorgon, hon har ont. Du FÅR INTE hålla på och bolla med henne och sånt. Jamen hallå, sa jag, jag är alltid snäll fysiskt. Kanske att den psykiska mobbningen åt att hon har en SNIPPA PÅ MAGEN inte är så snäll men hey, hon är en katt?!

Fniss Fniss, snippa på maaagen, fniss! Snippaaaa!! Hihihi!

måndag 9 januari 2012

Billy


Stackars Billy är alltså kastrerad. Trodde kastrering var något man gjorde med hankatter och att man steriliserade honor men i papperna står det kastrera så jaja ok då. Hon sov så gott på min mage i morse och jag bara tog henne i nackskinnet och tryckte in henne i buren. Världens snällaste matte liksom. Jag var lite skraj för att hon skulle dö, för då hade jag fått ha dåligt samvete resten av livet. Men hon klarade sig. Kom hem med Erik vid halv sex och vinglade ur buren. Vi satte på tratt men det gick åt skogen. Hon skuttade liksom bara baklänges rakt in i saker hela tiden så det kändes taskigt. Nu sover hon i min famn igen så jag räknar mig som förlåten.

Sämst är att hon ska tillbaka och ta bort stygnen om tio till tolv dagar. Om tio till tolv dagar bor vi i Hammenhög och måste således åka med katten till Malmö fram och tillbaka för en liten stygnborttagning som tar ca 5 min. Gah.

Fast störigast av allt ikväll var att vi hade bestämt oss för att baka kladdkaka och så var vaniljsockret slut. På tal om katter. Eller. Ja. Hej då.


lördag 7 januari 2012

Två veckor kvar



Det börjar se tomt ut här hemma nu. Vi har fyllt ca 25 lådor men har en låång väg kvar innan det är färdigt. Det är helt sjukt vad mycket grejer man (vi) har. Måtte jag aldrig behöva flytta igen. Eller jo, det är ju underbart att längta efter det där gröna gräset såklart. Det är mest packhiet man (jag) hade kunnat vara utan. Men jag klagar inte. Snart är det dags på riktigt och ikväll sitter jag och kollar rullgardiner och drömmer om tex dessa. Inflyttningspresent, någon?


torsdag 5 januari 2012

Eriks jobb



Eriks jobb är väldigt hemligt, så hemligt att man inte får fota inomhus. Så därför fotade jag ut genom fönstret på utomhuset! Smart va? Ser ni Turning T? Och så slank visst jag själv med där, hoppla! Det var lite som att gå på studiebesök i filmen Office Space. Alla var mer eller mindre märkliga. Men så är väl folk mest. Knasigast var nog att inredningen är samma som på sjuttiotalet med en massa bokhyllor innehållandes skit som ingen vet vad det är men bara låter vara kvar. Hallå, anställ mig som inredare och styraoppa tack!


På vägen hem somnade bägge barnen knall och fall. Jag hade ingen vagn med mig och hade inte hjärta att väcka Set och låta honom gå i regnstormen alldeles sömnig, så jag lät dem sova. Satt nog i bilen en timme. Det var kallt och ruggigt men jag hade ju min telefon. Underbara smartphone, vad gjorde jag innan du fanns? Det är nog en av de bästa uppfinningarna nånsin, det att bära med sig internet överallt. Ja, och nu håller vi fredag. Hej Hej.

PS: Det är tjejen som skrivit brevet som "målat" bilden på bilrutan. Ville bara säg.

onsdag 4 januari 2012

På gatan där jag ska bo

Detta är fotat från bilen ute på gatan. Här får man ett hum om hur djup trädgården är. Andra nyheter, direkt tagna från facebook, är att jag just poppade popcorn till nyhetstimmen på tvåan. Sydnytt ÄR Varan-tv, och så var det med det. Och så har jag bokat tid för sterilisering av Billy så nu kommer hon också bli en normalstor katt om allt går väl. På måndag klockan sju ska vi lämna in henne. Huga. Och imorgon ska jag och barnen få hälsa på Erik på hans jobb. Tyvärr är det så hemligt där att man inte får fota men jag kanske kan ta en bild utanför eller nåt. Häpp.


tisdag 3 januari 2012

Bella 9 mån

Nu är detta lilla skrött nio månader. Nio månader på bebisar är en sån fjantig mellanålder tycker jag. En bebis på sex månader är fortfarande liten och bebis-ig och en unge på ett år börjar bli ett barn. Nio månader befinner sig nånstans mittemellan och barnet är liksom varken eller. Hon säger gaga och ammas fortfarande - bebis, men har börjat äta samma mat som oss och kryper samt ställer sig upp - barn. Näru Bella, get over the niomånadersålder and grow up!

(Och ja, min livmoder har officiellt börjat ropa efter ett nytt litet skrutt men ICKE. *Beach 2012 competition startar NU*)

(På bilden är hon alltså bara några dagar gammal, om någon inte såg det)

måndag 2 januari 2012

Jobbansökan


Av någon outgrundlig anledning valde jag (?!) att Set skulle ha "jullov" hela veckan. Erik har börjat jobba och det enda Set vill när han vaknar är att få gå till förskolan. Det är alltså jag som är hemma hela veckan med två illbattingar som bara ränner rundor och håller på. Bella krallar till kattsanden så fort man tittar bort. Hon är mer vilda bebin än någon annan nånsin varit. Kastar sig ut från stolen vid matning, ja ni ser ju på bilden. Gissa om vi har stressmage. Konstant. Set vill bara kolla på Pippi och Bamse, bara för att han fick det när han var sjuk. Samtidigt som jag ska flyttpacka, diska, tvätta, laga mat och städa måste jag alltså även vara en aktiv, pedagogisk och trevlig förälder.

Hallå arbetsgivare, kan ni FÖRSTÅ hur bra jag kommer vara på att ha "många bollar i luften" när den här mammaledigheten är över?!

söndag 1 januari 2012

Nyåret

Vi drog till Österlen över nyår. Orka Möllevågen liksom. Det var fullständig dimma mellan Oxie och Hammenhög. Fint.


Aldrig är jag så snygg som när en kaffekopp skymmer halva flabben.

Sen blev det trendigt värre när vi "sköt" upp våra papperslampor. Fast, vi hade sådana förra året också så kalla oss trendsättare. Jaja, jag vet att de har funnits i evigheter. Nå, fina och tysta är de iallafall. Nyår var alldeles lagom stillsam och behaglig med inslag av bebisar som ramlar ner från höga sängar, springande och skrikande barn samt massor av goda ostar. Just som det ska vara. Utom det där med att trilla ur sängen, det var mest läskigt.

Nu tar vi nya tag och ser fram emot vad 2012 ska innehålla. Kommer jag dö lappsjukedöden efter blott en vecka i huset? Kommer vi gå varandra på nerverna när Erik ska vara pappaledig och jag eventuellt arbetslös? Kommer katterna springa bort på fälten mot Borrby det första de gör när vi installerat dem i huset? Om detta må jag berätta, snart!

Gott nytt år!