onsdag 30 november 2011

sneaknpeak


Sets första dagisfoto! Jaaa förskoledito jag veeet. Men just detta fotot är så himla mycket dagis för mig. Älskar dagisfoton. Har skrivit på en lapp idag så snart ska även porträttbilderna komma. Längt.

Nä nu måste vi betala räkningar och Bella är vaken och vaken. Adios.


tisdag 29 november 2011

Stjärna, Hjärta, Tass?


Vad har ni för formar i ert hushåll?
Här kör vi mest med tassvarianten.

Obs: skar bort degen sedan. Det var lite för mycket att tänka på hur han ibland kissar i badkaret och gräver i bajs-sanden. Kattjävul. Är annars mycket nöjd med att bara jobba med en halv sats deg, efter tips från Kari. Tre plåtar räckte och allt gick sjukt smidigt. Förberedde allt när ungarna sov och sen var det bara att köra på. Resultatet?

Pörfy!


På världens bästa crossbana!

Mamma!

Här..

Kommer..

Mo..

to..

CROSSEN!

Storlekar

Samma storlek?


Eh, nej.


måndag 28 november 2011

Om den tappade sugen




Det var väl eventuellt inte SUGEN jag just tappade. Möjligtvis lusten. Nä sugen växte sig starkare under kvällen och när Bella vaknade sitt missinassen-vak slog vi på stort hon och jag och gjorde kvinnogöra. Dvs deg. Alltså, pepparkaksdeg. FINNS det något godare?! /ontimagen_82

PS: Bella äter kex, inte deg. Obs Obs.


Gissleken


Så kom adventsstjärnan upp även på Falkenbergsgatan 11. Passade på att byta lakan i spjälisen (som endast Set sover i mellan typ fem och sju varje morgon) och dammsuga golvet, samt packa en flyttlåda! Jag hade tänkt göra värsta julmyset med pepparkaksdeg och grejer men så knuffade Set Bella så hon föll rakt i golvlampan i vardagsrummet och fick en bula i huvudet. Jag tappade sugen kan man säga. Grr. Jag vägrar att ha barn som bråkar med varandra. Jag vägrar ännu mer ha barn som slåss. Givf mig styrka.

Nå, på tal om flytt: spana in vår urtjusiga platsbyggda säng. Gissa om den går in i hissen? Gissa om vi måste skruva ut typ en miljon skruvar för att få med den öht? Gissa om den eventuellt inte kommer att komma på plats första natten i vårt nya hem? Gissa om det är så med flera möbler? Gissa om jag kommer hata hissen i resten av mitt liv?


fredag 25 november 2011

Bilbloggy!

Tänk vad man kan! För övrigt har en ny känsla infunnit sig, efter husköp kan tilläggas: den att jag åker bil förbi hus där lampor är tända i alla rum och jag bara "waaaow DE måste vara rika som har råd att slösa el på det viset". Dvs jag vet redan att vi kommer tugga knäcke i mörkret pga fattigdom och chockräkningar.

Test

Ok, testar sist av alla att blogga från mobilen. Varför har jag inte gjort detta innan?? Bilden är min nuvarande position. Sovande barn, sovande katter och så mitt ena bröst lite käckt längst ner.

torsdag 24 november 2011

Julstök i julkök, typ

Ja alltså på tal om gårdagens inlägg. Jag började fundera en stund på det där med pepparkaksbak och blev lite kall eller kanske varm inombords. Smög till köket och såg min allra finaste burk stå på samma plats som den gjort sedan.. Ja sedan förra julen faktiskt. Tillsammans med allt sånt där som man aldrig hittar plats för i skåpen. Och Murres matskål. Iallafall, burken. Öppnade lite försiktigt på locket och anade en viss juledoft där inifrån.

Joråsåatte. Prima pepparkakor, årsmodell -10. Nån som vill ha?


onsdag 23 november 2011

En råtta fet som satan

Låg överkörd på gatan.. Eller dvs den låg fet som satan död på trottoaren. Ingen som vet hur den dog, men det var precis utanför Hasses gamla port på Bragegatan. Nån som vill meddela honom något?


Nå, för att Sets ömma mormor inte ska behöva stiga opp i ottan och bege sig den långa vägen till Malmö bara för att Sets ömma moder är för dålig för att gå på Luciatåg kommer här en längre förklaring till varför vi inte ska gå dit:

- Det är tidigt som satan.

Eller just det, det hade jag redan skrivit.

- Lucia infaller på en tisdag i år och nu är det så att Kaja på förskolan har fått en lillasyster, vilket innebär att Set och Kaja delar på en förskoleplats där de båda går 15 timmar i veckan. Chefen har bestämt att de ska dela platsen på så vis att de går varannan dag. De kommer alltså aldrig mer att träffas. Iallafall, just 13/12 är en tisdag då Set INTE ska vara där. Han är förvisso varmt välkommen ändå, men då det handlar om en halvtimmes sångsamling mellan halv åtta och åtta tycker jag att det bara blir trist för honom att vi ska gå hem sen. Alla andra barn är kvar men Set får ingen frulle med fröknarna. Nä minsann. Man kan ju börja gråta för mindre.

Men nu till det fina i melodin: De firar Lucia på Kompassen också! KLOCKAN TIO! Lätt att vi går dit istället där vi också kan vara kvar och baka pepparkakor efteråt (för glöm att jag gör det hemma i år med TVÅ illbattingar, remember? Remember?). Win, Win and Win!

Vad gör alla barnen hela natten?

Sover tex, just som man ska.


Eller leker med den lilla bollen i ren frenesi, just som man tex INTE ska.


tisdag 22 november 2011

November

Dagens bild: värsta rånarstråket på Möllevången just nu.


Idag har jag och Helena hälsat på Maja i hennes nya HUS. Som sagt, alla flyttar just nu. Jag började såklart längta urmycket tills när vi ska flytta fast samtidigt, sjukt jobbigt också. Helst skulle jag vilja att nån ger oss flyttgubbshjälp i julklapp (bra idé va, släkten?!) och att någon kommer till Hammenhög och sätter upp alla möblerna några timmar innan vi anländer så att allt är fix och färdigt. Flytta åtta mil bort i februari är nog inte så himla smart egentligen, med tanke på mörkret. Bannor att vi inte gjorde hela grejen i somras.

Annars är den tunga hösttröttheten ett faktum. Jag önskar mig (utom flyttgubbshjälpen) en veckas sömn utan att bli väckt av barn. När jag är femtio, DÅ ska jag sova.

På tal om sömn, på Lucia ska de ha lussefirande på förskolan. Klockan 7.30. Om vi ska gå dit? HAHAHAHAHAHA. Glöm det.

måndag 21 november 2011

Hausse på börsen!


Plötsligt händer det, plötsligt leker barnen tillsammans. I ca en minut, innan Set blir arg på Bella och rycker leksaker ur hennes händer och ropar "SUUUUTA BERRA, NEJ!", men ändå!


Jo att, idag kom Erik hem med bra och dåliga nyheter. Dåliga nyheter var att Jon och Lisa inte alls fick ta över vår lägenhet som de hade lovat när Erik ringde och sade upp den. Turligt nog hade de en annan på lut så nu tar de den. Lika bra att ingen vi känner behöver bo i detta röttehål.

Bra nyheter var att Erik äntligen fick sitt nya lönebesked, och det med besked. Haha. Det var riktigt bra, och det bästa är att han får retroaktiv lön från och med juni. Man tackar man tackar. Mest tackar jag mig själv för att jag blev ihop med en kille som är en sån klassisk kille som utbildade sig till något killigt och därför nu har jävligt bra lön. Med tanke alltså på att jag är en sån klassisk tjej som utbildade mig till ett klassiskt kvinnoyrke och därför alltid kommer vara något av en fattiglapp.

Saker jag funderar på just nu:

- Det här med att fixa med den gemensamma inkomsten när den ena är föräldraledig, som Hanna och hennes kille gör, så att båda har lika mycket i plånkan när räkningarna är betalda: VARFÖR GÖR VI INTE SÅ? Här är det mer så att jag betalar fyra av mina sju tusen i fasta kostnader varje månad plus mina egna räkningar och har ca 1000 kvar att leva på resten av tiden, vilket innebär att vi lever Maria Montazami-liv (Han betalar allt, toppen). Fast det är ju inte så lätt när jag behöver handla typ varje dag. Nä fifan. Längtar SÅ tills jag har en egen inkomst. *Inte alls bitter över att jag kommer få ca 500 spänn i pension, samtidigt som Erik kommer kunna glassa runt på Rivieran och dricka svala drinkar, bara för att jag var hemma tre år med barnen*

- Det här med att alla ska flytta detta året. Och med alla menar jag mig själv plus släkten Schulman. Haha. Närå andra med. Iallafall: "alla" sörfar runt och hittar inredningsinspirationsbilder till sina nya hem. HUR HITTAR NI DEM, MIRIJAM? Är det bara att googla "såhär vill jag bo" eller vafals, finns det ett hemligt inspirationsbildscommunity nånstans som man behöver medlemskap till? För jag ska också flytta och vill OCKSÅ bli inspirerad!

söndag 20 november 2011

Munnen


Kom just ihåg att jag har en festlig webbkamera i min dator. Det var längesedan jag tog bild med den. Något jag däremot blir påmind om konstant är min mun som är helt uppfuckad. Jag tror det började med en visdomstand som trilskades. Jag köpte nåt klorhexidinblask på apoteket för att få bukt med bakterierna. Sedan dess är allt upp och ned i munnen min. Har haft munblåsor säkert tre veckor i sträck och på tungan kommer det små blåsor hela tiden. Till på köpet biter jag mig i tungan jämt, bet mig när jag nös i morse tex. ALLT jag äter gör ont i munnen. ALLT jag dricker svider. Det är hemskt. För att hålla humöret uppe leker jag att det är en bantningskur. Är inte direkt sugen på att äta nånting. Obs jag gör det ändå, så själva bantandet skiter sig gång på gång.

Ok det var klaget för idag.

PS: ett klag till: Jag var ute och ölade med Martina och Torbjörn igår kväll och då är det ju alltså en oskriven lag att jag hade rätt till sovmorgon idag. Tror ni jag fick det? NOPE. Ganska trött nu, alltså. /menjaäentbitter_82


Potteri pottera potterallanla


Ibland sätter jag Bella på pottan för att hon ska fatta grejen. Set tycker det ser urfånigt ut och skrattar i brallan varje gång. Bella trivs bra på den men aldrig kommer det något. Men, som man säger, den som väntar på något gott.. eeh.

Om katterna


Och bara för att (nästan) ingen vill läsa om katterna känner jag att jag bara MÅSTE skriva om dem. Idag var nämligen Murre försvunnen. Ingenstans fanns han, trots att vi lockade med fisk och knusar och allt. Det händer ALDRIG att han inte kommer om man lockar med mat. Vi fick för oss att han smitit ut när vi kom hem från affären så Erik fick gå ut i kalla Malmö för att leta under bilar och i buskar efter lille tjocke Möre. Ångest i halsgropen och bävan för att det skulle ligga en "platt" katt på vägen (ja helt platt hade han ju inte blivit, han väger ändå säkert 12 kilo).

Och så helt plötsligt steg han ut ur sovrummet! Som vi alltså letat igenom femton gånger! Heelt sjukt, vi fattar fortfarande ingenting.

Och det här inlägget handlade alltså om att vi eventuellt har ganska mycket att flyttpacka. OM MAN SÄGER.

Och ja, det är Billy på bilden. Hon låg i mitt knä när jag behövde en bild på en katt, nämligen. /lat_82

torsdag 17 november 2011

Julknapparna


Så vi kom att tala om julen, jag och barnen. Jag försökte förklara vad julen är och vad som händer under högtiden. Sjöng den där sången om mössens julafton (personlig favorit sedan lågstadiet när jag spelade en av mössen i en julpjäs i tvåan) och berättade om att man bakar julgodis och dansar runt granen. Efter en stund sänkte jag rösten och berättade med spänning om jultomten som man kan titta efter i mörkret och helt plötsligt hör man KNACK-KNACK-KNACK på dörren (insert ljudeffekter som "knack under bordet" här), och så kommer Tomten som är skäggig och frågar om det finns några snälla barn i huset.

Här började Set gråta helt hysteriskt och skrek "INGEN TOMTE, INGEN TOMTE!!" så jag fick lugna ner mig lite och trösta honom en stund innan vi kunde börja tala om att man kan önska sig saker i julklapp.

Resten av eftermiddagen gick åt till att leka tomte för att bearbeta det traumatiska. Set gick omkring med böjd rygg och en käpp och sa "Här kommer tomten". Jag frågade honom; åh hej tomten, har du några julklappar? Och Set bara: Ja! HÄR! (se bild)

onsdag 16 november 2011

Moriskan



Jag har varit på lokal! Jag och Kristin gick till Moriskan eftersom Grand, som vi hade tänkt besöka, var abonerat. Just så stod det nämligen på skylten. Hade jag ägt stället hade jag eventuellt skrivit abonnerat, men folk får väl göra som de vill. Moriskan var mycket trevligt och vi delade på en drink som hade namn efter en film med Will Farell. Det hade alla drinkarna. Oerhört sympatiskt.

Jag håller för tillfället på att uppdatera min telefon och är livrädd för att alla bilder ska försvinna. Det är hela Bellas liv det, nämligen. Håll tummarna för att hon också nån gång ska få se nån bild från sitt första halvår!

So far

Gick opp tidigt och färgade håret, i en ALLDAGLIG FÄRG. Kunde jag väl aldrig tro när jag inledde min hårfärgningskarriär i sexan på mellanstadiet med hennarött för att sen röra mig i det mörkbruna träsket tills tja nu nångång. OBS att jag dessutom bara tonade det idag. Vill nämligen ha det sommarblont till sommaren. Hej vuxenheten igen.


Bella lattjade på golvet under tiden.


Efter frukosten somnade hon om igen.

Då drack jag kaffe i mitt alldagliga hår.

Och tittade ut, sa hej vädret här är jag, det är soligt idag.


Och så drömde jag lite om hur min utsikt kommer att vara från och med februari. Mumselimums. Gräääs.

tisdag 15 november 2011

Enkät!

Spana in min första enkät här till höger! Svara också tack. Ajö.

Fix och färdigt

Fin gatukonst på Bergsgatan

Ja då var det klart! Igår skrev vi kontrakt på huset och igår var jag på biblioteket i Simrishamn för att tjingsa in mig. Ska eventuellt gå att skaka fram några vikarietimmar iallafall och det är ju alltid något!

Nu har vi redan börjat drömma om nästa projekt, nämligen en ny ovanvåning i huset. Dvs inte en tredje våning utan renovering av den nuvarande. Det kommer bli så fint, men först måste vi spara femtiotusen laxar eller så. Tills dess har jag en del smårenoveringsplaner på möbler och annat UnderbaraClar:igt.

Jag säger som 90-tals-tevetablån: Livet kan börja!

torsdag 10 november 2011

Den känslan, ni vet?


Erik och Set bakade kakor. Erik kallar dem Vaniljhorn. Set kallar dem Maskar. Jag kallar dem ingenting men ser framför mig hur en liten gumma i Ukraina mumsar på något liknande innan hon tar på sig stövlarna och vadar i lera tre mil för att plocka lite kålrötter som hon kan knota hem med och skala med nariga fingrar och bjuda sina frusna och snoriga barnbarn på. Ungefär så.

onsdag 9 november 2011

Ny dag, nya bekymmer


Igår skulle vi fira husköp och ställde till med champagne, glass, pepparkakor och höjden av allt: Noblesse!! Helena och Maja var här och smörjde kråset. Set slickade i sig två droppar glass och sen brast han ut i storgråt. Vi fattade ingenting och tänkte att han kanske fattade och blev orolig över allt prat om flytt. Så var icke fallet. När han lades i sängs kom en megaspya över hela sängen. Sen fortsatte det ett antal gånger under kvällen och natten och även idag på förmiddagen. Allt som slank ner slank så att säga upp igen.

Och så vägrade han gå och lägga sig för dagsovet eftersom vi i kräklakansbytet hittade hans playmobilmotorcykel som varit försvunnen så länge. När klockan var tre gav jag upp och tänkte att jaja, han får väl lägga sig tidigt ikväll istället. Set gick in i köket och helt plötsligt blev det tyst. När jag kom dit för att kolla låg han och sov på golvet med motorcykeln i handen. Haledusingen. Tyvärr hade Bella bajsat ner sig å det grövsta samtidigt, så han fick ligga kvar en stund så att jag kunde byta på henne. Plus ta lite bilder. Mohaha.

Huset ja. Kommer att skriva lite om hur det ser ut och om vad vi behöver (vad jag vill ha) dit. Som tex trearmad 50-talsgolvlampa och en kamin. Har någon det till övers så säg till! Även gräsklippare.

tisdag 8 november 2011

Husköp - check!



Vi fick huset! Efter en höjning av budet förvisso, men inget katastrofalt. Vi fick det! Alltså FATTA! Glöm den där lilla stickan som man känner i mat med, detta toppar helt klart listan av vuxenhet i mitt liv. Bilderna är utifrån och inne. Bella och hennes farmor Clary på trappen. Clary är den vi har att tacka för affären, hon lånar ut pengar till handpenning. Så, Mirijam, det var precis det du kom fram till när du bloggade om husköp. Man behöver föräldrar som hjälper till helt enkelt. Clary har precis sålt sitt hus och har därför möjlighet att hjälpa oss. Och vi tackar och tar emot!

Trädgården är fantastisk, huset är fantastiskt och inflyttning sker i början av februari. Dvs samtidigt som Bea föder barn och jag fyller 30, men skit i det. Det blir en härlig röra. Hur lång tid det tar innan jag bölar om Malmö och stadslivet? Oh well, det återstår att se.

måndag 7 november 2011

Om framtiden

I torsdags kväll tog vi bilen ut till Österlen. Det kändes som Lost Highway.


I fredags åt vi frukost, precis som vanligt. Eller som Set hade sagt: pisisa hemma!


I lördags bajsade Bella ner sig på Gunnarshögs gård så till den milda grad att hon fick ha mina vantar som byxor. Inga konstigheter.


I söndags gick jag en promenad med barnen och tittade på en fin vägskylt.


Sen körde vi hem i alldeles tjock dimma. Vid Ystad lättade den, men Bella skrek hela vägen hem ändå. Hellride.


Men ja, Kristin och alla andra, så var det ju den där lilla detaljen dårå att vi var på banken i fredags OCH FICK LÅNELÖFTE!! I lördags tittade vi en andra gång på vårt lilla hus som vi vill ha OCH LADE ETT BUD. Nu har vi förvisso inte fått svar på det ännu, blir förmodligen imorgon, men om allt vill sig väl är det vi som i typ tex februari lämnar Malmöskutan (HJÄLP BUHU WAA HURRA BUHU) och flyttar ut på landet. Det är flera års längt som håller på att bli verklighet, jag kan inte riktigt förstå hur nära vi är. Och jisses, jag älskar verkligen Malmö. Men med två små barn älskar jag ett billigt hus med trädgård på landet mer. I'll be back när vinden vänder och ungarna flyttar hemifrån eller nåt.

LIVET ALLTSÅ.

Frågor på det?