torsdag 29 september 2011

dag 13 - en låt som är guilty pleasure



Sysslar inte riktigt med guilty pleasure. Jag skäms inte för mig. Menmen, en låt ska det vara så det får bli denna. Jag älskar den dock, på riktigt. Utan att skämmas.

onsdag 28 september 2011

Frisüren


Mitt lilla Set har ny frisyr. Och om bara några veckor kommer han att ha helt nya lärare på förskolan. En av tre är mammaledig sedan augusti, där finns en vikarie just nu, och de två resterande har fått andra jobb i skola. Båda två, samtidigt! Och Set som älskar sina fröknar. Jag tycker det är sketasorgligt, men det är väl en del av livet. Jag försökte prata med honom om det idag men han sa bara NEJ. Buhu. Hoppas det blir några bra, de nya.

Dag 12 – en låt av ett band jag hatar



Det är lite för lätt att välja typ Björn Rosengren eller Doktor Bombay här så det får bli något av mina subtila hatband. Sen är väl hata ett lite starkt ord. Kan vi inte säga "ogillar mycket" istället. Så. Jag hade här kunnat välja en låt av tex Elvis Costello eller PJ Harvey, vilka jag båda har mycket svårt för. Men de är ju inga band. Efter den bortsållningen kan jag således välja antingen Sonic Youth eller Pavement, båda två band jag icke kan lyssna på utan att vilja kräkas lite inombords. Fast dagens dagens blir nog ändå en låt av och med Red House Painters. Man kan säga att min hatgenre är band som framförallt svåra-gymnasiekillar-som-tycker-så-jävla-synd-om-sig-själva-för-att-vadvetjag-ingen-vill-ligga-med-dem-men-inte-fattar-att-ingen-vill-ligga-med-dem-för-att-de-är-pretentiösa-skitstövlar lyssnar på. Hahahaha. Lustigt nog gillar alla mina killkompisar dessa band. JAG TYCKER OM ER MEN INTE DET NI LYSSNAR PÅ OK? Dessutom är ni inga gymnasiekillar längre. Hehee.

tisdag 27 september 2011

tre från morgonen

Hur lyckades JAG, Stornäsan Kroknäsan, få ett barn med den allra minsta lilla näsan i världen?

Hur lyckades JAG, som tillverkar de minsta och smalaste barnen i världen (ok det där var nog inte sant), att få en gigantische katt som inte bara kräver matning kl halv fem på natta utan även blöjbyte i sängen?

Och hur lyckades jag få ett barn som väcker mig med "I can Jive, I can Jive"??

dag 11 - en låt av mitt favoritband





Det fick bli två låtar, bara för att de är mina favoriter. Började lyssna på BQ runt -96 och bestämde mig för att ha ALLT. Fick alla singlar i födelsedagspresent när jag fyllde kanske 17 och det var en av de presenter jag blivit gladast för i livet. Tack för det Martina, Marika, Helena och resten. Sen blev jag stor och började ladda hem musik eller lyssna på spottan och då föll det där med att ha allt. Kostar ju pengar att KÖPA skivor. Kan inte säga att jag lyssnar på dem speciellt ofta nuförtiden, men Bear Quartet är fortfarande mina absoluta favoriter.

måndag 26 september 2011

indiansommar

Kusinträff hos Lomansfarmoren Clary

Otto tog en råtta. Den åt han upp.

Kusinträff i Mandelmans trädgårdar.

Så var helgen. Vädret var alldeles vackert och som vanligt drabbades vi av den stora flyttautpålandet-ivern. När vi rullade in i Malmö igår kväll blev vi alldeles nedslagna. Idag är det urfint väder och här sitter vi uppe i lägenheten eftersom barnen sover och vi inte har någon trädgård. Suck. Fast snart är det mörkt och kallt och då kommer jag vara glad för stadens ljus och närhet till allt och värme och bio och pubar och zå. Positiv thinking, positiv thinking.

dag 10 - en låt som får mig att somna



Nu brukar jag aldrig lyssna på musik just när jag ska somna. Har svårt för att somna då, om man säger. MEN. När jag lägger Set och ska sjunga godnattsång, då är det ofta väääldigt svårt att hålla sig vaken. Tula hem och tula vall blir ofta välfylld med gäspningar. Och det är ganska bra för gäspningar smittar och bums har ungen somnat. Perfy!

lördag 24 september 2011

torsdag 22 september 2011

Dag 08 – en låt som du kan hela texten till



Vi skuttar raskt fram till trean på gymnasiet. Klassen var på väg i buss mot Stockholm där vi skulle titta i riksdagen och sånt. Det var vinter, mörkt och kallt. Jag hade spelat av Martinas Håkanskiva på kassettband (jaja längesedan yadayada) och satt med min walkman och lyssnade på den med hög volym på vår resa genom Sverige. Om och om igen. Spolade tillbaka och spolade fram (den räckte liksom inte ett helt band). Den så att säga knockade mig FULLSTÄNDIGT. Sen var det Håkan för nästan hela slanten. Kan hela texten på alla låtarna på hela skivan.

Tilläggas bör nog att jag är av det slag att jag inte direkt lyssnar på texter när jag lyssnar på musik. Jag lyssnar på melodier och lägger andrastämmor. Jämt. *har musiköra, inte språköra*.

Dag 07 – en låt som påminner dig om ett speciellt tillfälle



En dag, kanske 1998 - på hösten, skulle vi cykla till Ivön med klassen. Jag tror att vi gick i åttan. Kan inte svära på det, men det spelar å andra sidan inte så stor roll. (Om ni inte redan märkt det skulle man däremot kunna säga att Martina och Marika spelar ganska stor roll i min musiklista).

Dagen innan denna tripp hade vi haft en omröstning i klassen om huruvida vi skulle ställa in vid dåligt väder. Jag och mina vänner hade propsat på att vi skulle genomföra utflykten oavsett vad. Satan vad jag ångrade mig. Det regnade. Och blåste. Motvind hela dagen. Och regnade lite till. Och var kallt som i helvetet (hm). Min cykel var dessutom riktigt trögtrampad så det var dubbelt illa. Inga växlar hade den heller. Men fint grön var den. Skriver som Yoda jag gör, men skit i det nu.

Det var en helvetesdag och när vi hade kanske en halv mil kvar innan vi var hemma igen fick Martina kramp eller nåt i benen. Hon kunde inte cykla mer iallafall och vi lämnade ingen vän i nöd så vi hoppade alla av och GICK hem sista biten. I regn och blåst och skit. Direkt när jag klev innanför dörren började solen skina såklart men det var inte poängen.

När jag klev innanför dörren (detta måste ha varit en fredag) var mamma hemma och städade och gjorde helgfint och var sådär mammasnäll som mammor är på fredagar när de fredagsstädar (ja nä, det brister lite här jag vet), och berättade för mig att jag hade fått post. Detta utspelade sig nämligen på den tiden när man fick hem en katalog från Hotstuff som man prickade för skivor i som man sedan beställde och väntade på i några veckor tills de kom hem i brevlådan. HÖR NI DET, DAGENS BORTSKÄMDA SPOTIFY-BARN?!

Nå, skivan jag fått hem var en singel med Broder Daniel, mitt bästa älskband i ungdomen, och på singeln fanns Lemon. Det var balsam för min sönderregnade själ. Jag kommer alltid att förknippa låten med cykelturen till Ivön. För jag kommer eventuellt aldrig mer att cykla dit.

Erik 34 år!

Erik fyllde år igår. 34. På morgonen gick vi opp och sjöng. För några dagar sedan gick jag igenom ämnet "födelsedag" med Set, och slutligen frågade jag honom vad han ville att vi skulle ge Erik i present. Svaret blev: saft. Så han fick en flaska blandsaft och ett trisslottspaket (vinst 25 pix). Sen åkte Erik till jobbet och vi gick till Kompassen tillsammans med Bea och John som var här på besök.


Efter kompassen somnade ungarna knall och fall i dubbelvagnen så jag och Bea snaskade i oss varsin kaga på det nyöppnade Jesusparken deli. Himla fint ställe det!

De ÄR så söta när de sover

Bella sov nästan ingenting alls. Men hon var ganska söt ändå.

Kvällens födelsedagstårta var också söt, men hade eventuellt sett mer frestande ut om jag hade valt att fotografera den med en vanlig kamera. 70-talet ringde, liksom.

måndag 19 september 2011

Plötsligt händer det!


Tre år har det gått sedan vi fick katterna och tre år av kattpisslukt(stank) tog det innan jag gick till affären och skaffade en sophink med lock. Näsan bara: tack.

Syskonkärlek. Eller: when things aren't what they seem



Bilderna bara: ooooh lalalalalaaaa vi ligger i en liten skogsglänta med pärlemor och förtrollande ljus och är så glaaada och fina och snälla mot varandra. Ja vi ÄLSKAR varandra!

Verkligheten bara: Åh gölle, trots att ni ligger på en liten hundbajsad gräsplätt mitt i stan där jag var tvungen att just byta en bajsblöja på Bella. Fast, Set akta dig nu. Akta då! Du skadar henne! Dra inte i hennes mössa! TRYCK INTE HENNE I ANSIKTET DET GÖR ONT!

dag 06 - en låt som påminner mig om ett ställe



Jag kommer, när jag hör denna, för evigt att påminnas om Martinas mörkturkosa rum i vårt kollektiv på Södraförstadsgatan 102. Fem trappor upp. Pizzeria Himlagott längst ner och när vi var som mest bakfulla orkade vi inte ens ta hissen ner utan ringde Bea som hämtade pizzor till oss. Hon fick en egen som tack. Ljuva tider. Nå, det var ett tag som vi hängde i Martinas rum (hon var den enda med internet på sin dator)(ja, detta ägde rum på 1640-talet ungefär) och lyssnade på denna heeeela tiden. Vi bodde tillsammans (med Marika också) i fem år? Ibland längtar jag tillbaka. Ibland inte. Men låten, den håller. Eller hur?

söndag 18 september 2011



Jag och barnen åkte hem till föräldrarna för att jag skulle till tandläkaren. Kan meddela att mina tänder är strålande fina och att jag ligger i den bästa av tio kategorier i tandförsäkringen. Joråsåatte. Sen kom även Kari och Bea med deras barn och så har det varit full rulle hela helgen. Vi har lekt vid skolan och hälsat på i Norje (tack igen för blöjorna och förlåt för bajseriet) och gått till havet och träffat hästar och alldeles fint har allt varit. Idag drog vi tillbaka till Malmö där Erik lagat bilen *håller tummarna för att den är bra nu* undertiden.

Imorgon en ny vecka. Eriks födelsedagsvecka. Han fyller på onsdag men LÄR kräfva extraordinär behandling från och med tolvslaget inatt. Bea och Jazzeman kommer hit på tisdag och till helgen blir det Österlen. Livet alltså. Rätt jädra härligt ändå.

dag 05 - en låt som påminner mig om någon




När låten kom (1991) spelade Anders G den som pausunderhållning i 24 karat (a.k.a 90-talets bästa lördagsunderhållning. Känner chipssmak i munnen bara av att läsa namnet). Jag såg programmet och den satte sig. Vet inte varför, jag tyckte den var så otroligt fånig. Vi brukade sjunga den sen, i flera år, men lade - av någon anledning - till ordet "cykelskare". Alltså: Mare Mare Cykelskare, vad gör man med en söndagmorgon. Otroligt fånig låt som sagt, och jag kommer alltså alltid att påminnas om Harald Treutiger när jag hör den.

>

torsdag 15 september 2011

Imorgon är en annan dag

Har gått runt hela dagen och känt mig lite nedstämd, och det är Peggys fel. Den maler på och maler på. Ny musiklistedag tack.Imorgon: tandläkaren. Och ja, jag går fortfarande till samma tandläkare som när jag var liten. Orka byta till storstadstandläkare?! Nä tacka vet jag väntrummet i Bromölla, med samma gamla parkeringshus (leksak) och akvarium som forever. Ok hej.

dag 04 - en låt som gör mig ledsen

onsdag 14 september 2011

Hänkade till Alnarp

Där fanns ett Hogwartshus, kolla Martina!

Marika pluggar träd och buskar

Bella hade bebisskor!

Marika har blivit alldeles grön av att plugga grönt. Nädå, skoja. Det är ju kameran!

dag 03 - en låt som gör mig glad

Herregud, vilka låtar gör en GLAD? Har ytterst svårt att komma på någon så det får bli en nostalgisk. Denna lyssnade jag och syskonen på när vi var små och spelade couronne hemma i Edenryd. Gärna var det studiedag och vi var ensamma hemma. Ja, vi var a bunch of töntar. Fina sådana.


tisdag 13 september 2011

lika kul varje gång!


Bella fick potatis idag. Sådär gott.

...och ser lite döda ut


De är så söta när de sover

dag 02 - din hatlåt

Ja egentligen hade det kunnat bli vilken som helst med Red Hot Chili Peppers (men bara NAMNET! Blörg) men den allra värsta är nog Otherside. Man kunde inte bädda in men klicka på namnet så kan ni se och höra den på Youtube. Fast, gör det inte. Jag, som sagt, hatar den.

Information till föräldrar, svärföräldrar och annat löst folk

Det verkar finnas oklarheter kring hur man kommenterar i denna nya fräscha framtidsblogg? Vi kör en liten kurs:

1. Klicka på kommentarslänken.
2. Skriv din kommentar i rutan.
3. Klicka på rullistan där det står "kommentera som" och om du inte har ett googlekonto eller något av de andra, klicka på "namn/webbadress".
4. Skriv ditt namn och din eventuella webbadress (går bra med bara namn) och klicka sedan på "fortsätt".
5. Klicka på "skicka kommentar".

Frågor på det?

måndag 12 september 2011

Dag 01 – din favoritlåt (just nu)

Kvällens övning: baka


Ni har noterat att man kan klicka på bilderna för större upplösning va?

Dagens övning: stå


Lista

Martina tycker att jag ska vara med på en lista. Har så jäkla svårt för att minnas låtar eller saker över huvudtaget men ok, kör i vind. Ta det med en nypa salt bara, finns alldeles för många alternativ för att man ska kunna välja ut en enda egentligen. Ska försöka välja sånt som finns på youtube, kanske blir spotifylänk nån gång. Here we go:

Dag 01 – din favoritlåt
Dag 02 – din hatlåt
Dag 03 – en låt som gör dig glad
Dag 04 – en låt som gör dig ledsen
Dag 05 – en låt som påminner dig om någon
Dag 06 – en låt som påminner dig om ett ställe
Dag 07 – en låt som påminner dig om ett speciellt tillfälle
Dag 08 – en låt som du kan hela texten till
Dag 09 – en låt du kan dansa till
Dag 10 – en låt som får dig att somna
Dag 11 – en låt av ditt favoritband
Dag 12 – en låt av ett band du hatar
Dag 13 – en låt som är guilty pleasure
Dag 14 – en låt som ingen tror att du skulle älska
Dag 15 – en låt som beskriver dig
Dag 16 – en låt som du brukade älska men nu hatar
Dag 17 – en låt som du ofta hör på radio
Dag 18 – en låt som du önskar att du fick höra på radio
Dag 19 – en låt från din favoritplatta
Dag 20 – en låt du lyssnar på när du är arg
Dag 21 – en låt du lyssnar på när du är lycklig
Dag 22 – en låt du lyssnar på när du är ledsen
Dag 23 – en låt du vill ha på ditt bröllop
Dag 24 – en låt du vill ha på din begravning
Dag 25 – en låt som får dig att skratta
Dag 26 – en låt du kan spela på instrument
Dag 27 – en låt du skulle vilja kunna spela på instrument
Dag 28 – en låt som får dig att känna dig skyldig
Dag 29 – en låt från din barndom
Dag 30 – din favoritlåt från den här tiden förra året

uppdat: HAHA länkfail tillbaka! OMEDVETEN! *faktiskt*

söndag 11 september 2011

Att komma hem var en schlager


Tjejen på sätet bredvid mig på hemvägen satt och lyssnade på sommarpratet med lyssnarnas val, en som förlorat sin man i cancer. Och hon bölade. Och bölade. Och bölade. När det var klart sa hon till mig att om hon hade vetat innan vad det handlade om hade hon eventuellt inte valt att lyssna på det just på tåget, och att hon på uppvägen hade hört ett annat sommarprat som hon gråtit lika mycket på. Hon hoppades att ingen i vagnen hade åkt med henne på väg upp också, för den hade väl isf tänkt att hon var alldeles tokig.

Jag fick gå på toa och åksjukekräkas på både dit och hemresan. Hur kul är det när man är 29? Inte kul.

Bröllopet var alldeles hjärtans fint som bröllop ska vara. Jag är mycket nöjd med resan. Trots kräket. Bella hade förresten knappt ens saknat mig en endaste gnutta. Varit glad och nöjd hela tiden. Ni fattar vad det betyder va? I'M FREEEEE! Mohahaha. Resa, någon?

åka tåg

Karin hjärta Per

lördag 10 september 2011

Plingelingelinge tåget går ut i vida världen. För lite mer än 50 öre..

Sitter på tåget till Stockholm och känner mig lite lurad. iPaden är ju MIN, det var ju JAG som fick den i julklapp. Och ändå lämnade jag den hemma för att Set skulle få kunna kolla på Alfons Åberg. Och här sitter jag och surfar på min frimärksstora telefon. Win win, not!

Annars har jag det bra. Lätt åksjuk och en smula Bellaångest. Mannen bredvid mig har slemnyst ca 15 gånger men bett om ursäkt varje gång. Han steg på i Alvesta, läser en gammal roman och har fina skinnsandaler på så jag stör mig inte på honom. Han är fin. Ska till stora staden med finkostymen på.

Trisslotten är skrapad (nit gånger två), kaffet är drucket. Bara kexchokladen kvar.

fredag 9 september 2011

Fredag


Fredag är tröttdag. Först en tur till Öppna förskolan, sen långsov hemma (för Set that is), och så senarelagd middag på kvällen. Bella skriker sig hes på två röda sekunder om jag försvinner ur hennes synfält så jag bävar för hur lite röst hon kommer ha på söndag när jag kommer hem igen. Ni fattar att jag har resnoja va? Är så rädd att inget kommer klaffa. Antingen blir tåget försenat och jag hinner inte byta om till finkläder, eller åker jag hem till Elin och byter om men kommer för sent till vigseln. Det är mina rädslor just nu. Jag är tidsoptimist och tror att allt kommer gå så snabbt, men bara att gå från centralen till stället där jag ska hämta nyckeln hem till Elin kommer säkert ta en timme. Gah. Kan man gå in på HM och byta till bröllopskläder i ett omklädningsrum?

torsdag 8 september 2011

Förresten

Pax för att ha mumiehästen som skivomslag när jag gör karriär som rotrocksartist.

ok sista för ikväll

Hästmumien

Tillfällen då man önskar man kunde GIF-animera

Vi körde familjebad. Vissa tyckte det var roligare än andra.

PS: Man kan visst klicka på bilderna om man vill se vilket schampo vi använder eller Bellas förskräckta min när hon ser vad som är på väg att hända.

Två dagar kvar


Bröllopsskor, check!

stormigt väder



Det lite regnade och var solsken om vartannat efter förskolan. När jag hämtade Set berättade han att pappa har cyklat till jobbet och att han jobbar med ubåtar. Set vet ungefär allting nuförtiden. Lite läskigt.

Så gick vi till lekplatsen och där låg en liten häst och skräpade. Den hade trillat ner i ett hål och slagit sig (fast om man ska vara petnoga så var det faktiskt Set som kastade ner den i hålet själv och trampade på den) så den fick följa med hem. Väl hemma fick den bandage. Erik var nämligen och gav blod igår och bandaget sparade vi till lek. Nu har vi därmed även en hästmumie i vår glada leklåda.


Komvux nästa?

Hej ni med blogspot, nu kan jag möjligtvis låta lite puckad här va och det är ok, men vad ska bloggen vara inställd på för tidszon? Jag får det inte rätt. Knappast Alaska iallafall väl?? Svar till härngdeinteriktigtmedpågeografilektionernamenfickbrabetygändåavnånanledningtexdetdärmedrödaäpplenosv.

onsdag 7 september 2011

Om kreativitet


När Set ska måla brukar jag sitta bredvid och peppa honom. Målar lite själv för att få igång hans målande. Det brukar oftast bara bli en jävla massa slabb för hans del. Så sitter jag där och får till något riktigt fint, tex en brun fågel på en gren med lite buske bredvid. (jaja, skratta ni). Självklart anser Set att det var HAN som målade den och ska tvunget ta den och förstöööra. Typ hacka hål i pappret och kladda med bläckpenna på lillsparven. Är det snällt? Får jag bli sur? Eller ska jag bara uppmuntra hans kreativitet och skita i min egen? Svåra frågor i småbarnsvardagen. Imorgon går jag och Bella till BVC för vaccination. Tror tyvärr att hon har lite feber så eventuellt blir det bara mät och väg, så får vi hoppas att hon inte drabbas av difteri, stelkramp, kikhosta, polio, pneumokocker eller hemophilus influanzae inom den närmsta veckan.